26 مرداد 1402

API ها چگونه کار می کنند؟ | API چیست؟

ممکن است ندانید که یک API چه کاری انجام می دهد یا حتی مخفف آن چیست. اما، شما قطعا با آنها روبرو شده اید. APIهای روزمره در پشت صحنه کار می کنند تا تجربیات دیجیتالی غنی تری برای شما فراهم کنند.

بلیت فیلمی که آنلاین خریده‌اید، دستور پختی که در فیسبوک به اشتراک گذاشته‌اید، و پروازی که در Expedia رزرو کرده‌اید، همگی به لطف APIها هستند.

با ارائه تجربیات کاربر یکپارچه، API ها فرصت های تجاری فراوانی را ارائه می دهند. قبل از بحث در مورد اینکه چگونه API ها می توانند کسب و کار شما را پیش ببرند، اجازه دهید نگاهی دقیق تر به چیستی API ها و دلیل تکثیر آنها بیندازیم.

 

از آنجایی که API ها همه کارهای سنگین را انجام می دهند، تجربیات دیجیتال تقریباً بدون دردسر باقی می مانند. این یک خبر عالی برای کاربران نهایی (و توسعه دهندگان شخص ثالث است، اما در عرض یک دقیقه به آنها خواهیم رسید).

مثال API دنیای واقعی

بگویید که می خواهید آخرین موفقیت در گیشه را ببینید. اولین قدم شما ممکن است جستجوی مکان و زمان پخش آن در یک سایت فروش آنلاین بلیط مانند Fandango باشد.

پس از تایپ کد پستی و انتخاب تاریخ، روی «go» کلیک می‌کنید. سپس، voilà، فهرستی از زمان‌های نمایش در تئاترهای اطراف در عرض چند ثانیه ظاهر می‌شود. در اینجا چیزی است که برای کاربر نهایی به نظر می رسد.

مثال رابط برنامه نویسی کاربردی در وب سایت سینما

منبع تصویر

اگرچه شما تمام مدت در سایت Fandango می‌مانید، برنامه‌های متعددی در کار هستند تا جستجوی شما را ممکن کنند. وقتی روی «go» کلیک می‌کنید، سایت از APIها برای درخواست دسترسی به پایگاه داده هر تئاتر استفاده می‌کند.

این تماس API نامیده می شود. سپس آن APIها اطلاعات درخواستی را بازیابی می کنند تا سایت Fandango مرتبط ترین نتایج را برای شما نمایش دهد.

همانطور که انتظارات برای تجربه کاربر بدون زحمت افزایش می یابد، شرکت ها به API هایی روی می آورند که ارزش بیشتری را در زمان کمتر ارائه می دهند.

با استفاده از APIها برای دسترسی به داده‌های یک شرکت دیگر، یک قطعه کد یا خدمات، می‌توانید عملکرد محصول خود را افزایش دهید و در زمان و هزینه صرفه‌جویی کنید. این همچنین می تواند به شما کمک کند در بازار چابک بمانید.

 

اگر سرور (برنامه ای که منبع را ارائه می دهد) بتواند آنچه را که مشتری (برنامه درخواست کننده) خواسته است انجام دهد، API منبع مورد نیاز یا یک کد وضعیت را برمی گرداند. این تقریباً به معنای انجام مأموریت است!

گاهی اوقات سرور نمی تواند آنچه را که مشتری می خواهد انجام دهد. شاید مشتری منبعی را درخواست کرده باشد که وجود ندارد یا مجوز دسترسی به آن را ندارد. در این سناریو، API یک پیغام خطا برمی گرداند.

کنترل دسترسی به سرور از این طریق بسیار مهم است. API به جای اینکه همه اطلاعات یا کد یک برنامه را در اختیار شما قرار دهد، فقط داده هایی را در اختیار شما قرار می دهد که در اختیار کاربران خارجی قرار می گیرد.

تماس های API

فراخوانی API فرآیندی است که یک برنامه مشتری درخواستی را به API سرور ارسال می کند. فراخوانی API همچنین شامل همه چیزهایی است که پس از ارسال درخواست اتفاق می افتد. این شامل زمانی است که API اطلاعات را از سرور بازیابی می کند و آن را به مشتری تحویل می دهد.

روش های درخواست

اکثر مشتریان از سرور می خواهند که عملکردهای اساسی را انجام دهد. این درخواست ها ممکن است به صورت URL نوشته شوند. در این مورد، ارتباط بین مشتری و سرور توسط قوانین پروتکل انتقال ابرمتن (HTTP) دیکته می شود . چهار روش اساسی درخواست برای سرور عبارتند از:

  • GET: برای بازیابی یک منبع
  • POST: برای ایجاد یک منبع جدید
  • PUT: برای ویرایش یا به روز رسانی یک منبع موجود
  • DELETE: برای حذف یک منبع

هنوز گیج هستید؟ بیایید یک قیاس را امتحان کنیم. نحوه عملکرد API ها اغلب با سفارش غذا در رستوران مقایسه می شود. در اینجا، غذاخوری نماینده مشتری است. پیشخدمت نماینده API و سرآشپز نماینده سرور است.

منو را مرور می‌کنید، غذای مورد نظر خود را انتخاب می‌کنید و سفارش خود را به گارسون می‌دهید. پیشخدمت درخواست شما را برای سرآشپز می آورد. سرآشپز آن را اجرا می کند. سپس، گارسون برای شما غذا می آورد. شما از آن لذت می برید زیرا مجبور نیستید خودتان آن را بسازید.

رابط برنامه نویسی برنامه; نحوه استفاده از api

منبع تصویر

اما فرض کنید تعداد زیادی مهمان در رستوران حاضر می شوند و فضای کافی برای پذیرش آنها وجود ندارد. بیایید بگوییم که این اتفاق با افزایش محبوبیت رستوران ادامه می یابد. بعدش چی شد؟ اینجاست که کلیدهای API وارد می شوند.

کلید API چیست؟

کلید API یک شناسه منحصر به فرد است که برای احراز هویت تماس‌های یک API استفاده می‌شود. کلید از رشته ای از حروف و اعداد تشکیل شده است که مشتری را مشخص می کند. (به یاد داشته باشید، این برنامه یا سایت درخواست کننده است.)

کلید می تواند آن درخواست را بر اساس مجوزهای دسترسی مشتری اعطا یا رد کند. این کلید همچنین تعداد درخواست‌هایی که برای استفاده و مقاصد صورت‌حساب انجام می‌شود را ردیابی می‌کند.

کلیدهای API نسبت به توکن های احراز هویت امنیت کمتری دارند با این حال، این روش نسبت به احراز هویت اولیه مزایایی دارد که فقط به نام کاربری و رمز عبور نیاز دارد.

با محدود کردن دسترسی فقط به کسانی که کلید دارند، یک شرکت می تواند تعداد تماس های برقرار شده با API خود را کنترل کند. این تضمین می کند که فقط یک گروه خاص و قابل اعتماد از مشتریان می توانند به منابع سرور خود دسترسی داشته باشند.

در ادامه مثال بالا، یک کلید API را به عنوان رزرو و API را به عنوان یک رستوران انحصاری در نظر بگیرید. با اجرای این موضوع که مشتریان باید برای صرف غذا در رستوران رزرو داشته باشند، می توانید تعداد را در ظرفیت نگه دارید. آشپزخانه می تواند به اندازه کافی و کارآمد به هر مهمان خدمت کند.

به طور مشابه، با اجازه دادن فقط به مشتریانی که دارای کلید API هستند به منابع شما دسترسی داشته باشند و از آنها استفاده کنند، به اطمینان از استفاده ایمن از نرم افزار خود کمک می کنید. همچنین می توانید تضمین کنید که می توانید به تعداد درخواست های دریافتی رسیدگی کنید.

API ها برای چه مواردی استفاده می شوند؟

یک سوال بهتر ممکن است این باشد که API ها برای چه چیزی استفاده نمی شوند؟ آیا می خواهید عکس های اینستاگرام را در برنامه تجارت الکترونیک خود جاسازی کنید؟ یک API برای آن وجود دارد . آیا می خواهید در وبلاگ سفر خود دسترسی فوری به هزاران هتل ارائه دهید؟ یک API برای آن وجود دارد .

به طور کلی، کاربردهای تجاری APIها عبارتند از:

  • به اشتراک گذاری داده ها. هر زمان که یک برنامه نیاز به دریافت داده از شخص ثالث داشته باشد (مثلاً یک برنامه سفر که زمان پرواز را از خطوط هوایی جمع آوری می کند)، داده ها را می توان از طریق یک API به اشتراک گذاشت.
  • ادغام برنامه ها هنگامی که دو برنامه دیجیتال با هم کار می کنند – برای مثال HubSpot و Gmail – احتمالاً یک API درگیر است.
  • محتوای تعبیه شده برای جاسازی بخشی از محتوایی که در وب سایت دیگری میزبانی می شود – مانند یک ویدیوی YouTube – از مالک محتوای جاسازی شده درخواستی برای بازیابی آن داده می شود.
  • سیستم های داخلی API ها فقط برای به اشتراک گذاری داده ها به صورت خارجی نیستند. کسب و کارها اغلب زیرساخت نرم افزاری خود را به اجزای کوچکتر تقسیم می کنند. این عناصر مانند معماری میکروسرویس از طریق APIها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.

این مثال‌ها به برخی از رایج‌ترین دلایلی که شرکت‌ها از API استفاده می‌کنند، اشاره می‌کنند. در زیر، نمونه‌های بیشتری از APIها و کاربردهای تجاری آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

نمونه های API

احتمالاً در مورد چند مورد بدون جستجو در بازار API یا دانستن چیزهای زیادی در مورد API شنیده اید. در زیر به چند نمونه در عمل با دقت بیشتری نگاه خواهیم کرد.

API های توییتر

api منبع باز، توییتر Api

منبع تصویر

اگر برای برندی کار می‌کنید که عاشق توییتر است ، می‌توانید از APIهای پلتفرم رسانه‌های اجتماعی برای ایجاد تعامل کاربر در سایت خود استفاده کنید.

توییتر یک پلتفرم کامل دارد که APIهایی را ارائه می دهد که به شما امکان می دهد در آرشیو عظیم توییتر جستجو کنید. می توانید از API های توییتر برای یافتن توییت های قدیمی، جاسازی جدول زمانی در وب سایت خود یا مدیریت کمپین های تبلیغاتی استفاده کنید. سایر API ها می توانند کارهای زیر را انجام دهند:

  • توییت‌ها را در زمان واقعی فیلتر و پخش کنید.
  • ارائه خدمات شخصی به مشتریان از طریق پیام های مستقیم.
  • در فعالیت‌های بی‌درنگ بیش از 15 حساب از طریق وب هوک مشترک شوید.

همچنین تعداد زیادی منابع و ابزار فنی با مستندات موجود است. این می تواند به شما کمک کند تا از پتانسیل کامل شبکه ارتباطی جهانی آن استفاده کنید.

API های اینستاگرام

api منبع باز، api اینستاگرام، نام متا apisIMG: اینستاگرام

منبع تصویر

پلتفرم اینستاگرام طیف وسیعی از API ها را برای کمک به کسب و کار شما با انتشار محتوا، معیارها و موارد دیگر ارائه می دهد.

یکی از موارد استفاده بالقوه این است که عکس های اینستاگرام تولید شده توسط کاربر را در برنامه خود جاسازی کنید. محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) یک شکل قوی از اثبات اجتماعی است که می تواند منجر به تبدیل افراد شود.

توسعه دهندگان به این پلتفرم متصل می شوند تا برنامه ها و سرویس هایی بسازند که سه گروه را هدف قرار می دهند:

  • افرادی که به دنبال اشتراک گذاری محتوای خود با برنامه های شخص ثالث هستند.
  • برندها و تبلیغ‌کنندگان نیاز به درک و مدیریت مخاطبان و حقوق رسانه‌ای خود دارند.
  • پخش‌کنندگانی که می‌خواهند محتوا را کشف کنند و حقوق دیجیتالی رسانه را دریافت کنند یا آن را با ذکر منبع مناسب به اشتراک بگذارند.

APIهای YouTube

نحوه استفاده از API ها، صفحه اصلی Youtube API

منبع تصویر

APIهای YouTube به شما امکان می‌دهند قابلیت‌هایی را به سایت خود اضافه کنید و به کتابخانه ویدیوهای YouTube دسترسی پیدا کنید.

بیایید به چند دلیل برای استفاده از یکی از APIهای YouTube اشاره کنیم:

  • برای پخش مستقیم ویدیوها در برنامه خود.
  • برای اینکه به کاربران امکان جستجوی محتوا و آپلود ویدیوها را بدهید.
  • برای ایجاد و مدیریت لیست های پخش.
  • برای به دست آوردن بینشی در مورد نحوه تعامل کاربران با ویدیوها و کانال شما
  • برای برنامه ریزی پخش زنده

برای باز کردن پتانسیل آن باید یک کلید YouTube API دریافت کنید.

API های HubSpot

apis منبع باز، Hubspot API Docs

منبع تصویر

پلتفرم HubSpot برای مشاغلی با سه نیاز اصلی جذاب است:

  • کسانی که به دنبال ساخت یک برنامه و قرار دادن آن در مقابل هزاران کاربر بالقوه هستند.
  • کسانی که به دنبال ایجاد یک ادغام سفارشی بین برنامه خود و برنامه HubSpot هستند.
  • کسانی که به دنبال ساخت یا گسترش عملکرد وب سایت خود هستند.

API های HubSpot می توانند به شما در جمع آوری داده ها از نرم افزار تراکنش و ذخیره مخاطبین کمک کنند. همچنین راه هایی برای تعامل با ابزارهای شخص ثالث و برنامه های سفارشی در یک CRM وجود دارد.

Spotify Web API

api منبع باز، Spotify Web APIIMG نام: spotify

منبع تصویر

اگر در صنعت موسیقی هستید، Spotify Web API را بررسی کنید. اکنون می توانید به راحتی قابلیت های پخش کننده موسیقی را به وب سایت یا برنامه خود اضافه کنید.

با استفاده از انبوهی از API های Spotify ، می توانید به کاتالوگ داده های Spotify دسترسی کامل داشته باشید. این شامل آلبوم‌ها، هنرمندان موسیقی و آهنگ‌ها می‌شود. برای بازیابی داده‌های مربوط به کاربر، مانند لیست‌های پخش خصوصی، کاربران باید به برنامه شما اجازه دسترسی به حساب‌هایشان را بدهند.

عملکردها تقریباً با آنچه در پلتفرم بومی Spotify پیدا می کنید یکسان است. برای مثال، با Browse API، کاربران شما می‌توانند به ژانرها، دسته‌ها، نسخه‌های جدید و توصیه‌های فهرست پخش دسترسی داشته باشند. Spotify همچنین API های Episodes، Follow، Library و Playlist را ارائه می دهد.

گیر؟ Spotify لیستی از برنامه های نمونه را منتشر کرد تا بتوانید نحوه استفاده از API های آنها را در گذشته مشاهده کنید.

API های Google Maps

API منبع باز، نام APIIMG نقشه های گوگل: googlemaps

منبع تصویر

APIهای Google Maps برای هر کسی که یک برنامه مبتنی بر مکان می‌سازد ضروری است. به عنوان مثال، اگر در حال ساخت یک برنامه املاک و مستغلات هستید، می توانید از API های Google Maps برای اضافه کردن نمای خیابان از ملک استفاده کنید.

پلتفرم گوگل دارای یک کتابخانه گسترده از APIها با کاربردهای نامحدود است. آیا می خواهید به کاربران اجازه دهید مسیرها را درخواست کنند؟ در مورد قرار دادن Places در وب سایت خود چطور؟ اگر در حال ساخت یک برنامه اشتراک گذاری سواری هستید، حتی یک API نیز وجود دارد. Google APIها را بر اساس استفاده و پلتفرم (وب، iOS یا اندروید) تقسیم کرده است، بنابراین یک مورد صحیح را برای پروژه خود انتخاب کنید.

مانند بسیاری از نمونه ها، این API ها بر اساس استفاده ماهانه پرداخت می شوند. سطح بالای عملکردی که ارائه می دهند باعث می شود ارزش قیمت آن را داشته باشند.

API های پی پال

نام منبع باز apis، Paypal APIsIMG: paypal

منبع تصویر

پلتفرم PayPal دارای یک کتابخانه گسترده از APIها است، بنابراین می توانید عملکرد PayPal را در برنامه خود ادغام کنید. اکنون، کاربران نیازی به دسترسی مستقیم به وب سایت PayPal ندارند. API ها عبارتند از:

  • Billing Plans API.
  • کاتالوگ محصولات API.
  • Disputes API.
  • API های فاکتور، سفارشات و پرداخت های آشنا.

اگر یک وب‌سایت تجارت الکترونیک می‌سازید یا یک سازمان مبتنی بر عضویت را اداره می‌کنید، APIهای PayPal به شما در مدیریت هر مرحله از تراکنش‌هایتان کمک می‌کنند.

اگر زمانی احساس می کنید که گیر کرده اید، PayPal یک پایگاه پشتیبانی قوی دارد. در اینجا، می‌توانید به سؤالات متداول دسترسی پیدا کنید و از توسعه‌دهندگانی که روی پروژه‌های ادغام PayPal کار می‌کنند کمک بگیرید.

امروزه تعداد زیادی API در دسترس است. برای درک کامل پتانسیل آنها در اقتصاد دیجیتال، بیایید نگاهی دقیق‌تر به نحوه طبقه‌بندی APIها بر اساس افرادی که با آنها به اشتراک گذاشته شده‌اند و چرایی آن‌ها را بررسی کنیم.

انواع API ها

API ها را می توان بر اساس مخاطبان و محدوده مورد نظرشان دسته بندی کرد. چهار نوع اصلی از API وجود دارد که توسعه دهندگان با آنها کار می کنند:

  • API های خصوصی این APIها فقط برای افزایش بهره وری و شفافیت در اختیار تیم داخلی شرکت قرار می گیرند. توسعه دهندگانی که برای این شرکت کار می کنند می توانند در صورت نیاز از این API ها استفاده کنند. توسعه دهندگان شخص ثالث نمی توانند.
  • API های شریک این APIها به صورت خارجی به اشتراک گذاشته می شوند، اما فقط با کسانی که رابطه تجاری با شرکت API دارند. برخی از کسب‌وکارها از APIهای شریک استفاده می‌کنند، زیرا می‌خواهند روی افرادی که می‌توانند به منابع آنها دسترسی داشته باشند و چگونه استفاده می‌کنند، کنترل داشته باشند.
  • API ها را باز کنید. APIهای باز یا APIهای عمومی برای استفاده خارجی در دسترس هستند. در حالی که برخی از APIهای باز رایگان هستند، برخی دیگر به هزینه اشتراک نیاز دارند که اغلب بر اساس میزان استفاده طبقه بندی می شود.
  • API های ترکیبی این APIها به شما امکان می دهند تماس ها یا درخواست ها را برای دریافت یک پاسخ یکپارچه از سرورهای مختلف دسته بندی کنید. اگر به داده هایی از برنامه های مختلف نیاز دارید، از یک API ترکیبی استفاده می کنید. یا، به جای برقراری پنج فراخوانی جداگانه API متوالی، می توانید یکی را با استفاده از یک API ترکیبی انجام دهید.

برای توضیح بیشتر، به راهنمای ما در مورد انواع API مراجعه کنید.

چرا از API استفاده کنیم؟

اکنون می‌دانیم که کسب‌وکارها می‌توانند از API برای درخواست و اشتراک‌گذاری ایمن محتوا در داخل و خارج استفاده کنند. ممکن است فکر کنید، «چرا یک شرکت برای دسترسی به منابعی که می‌تواند ایجاد کند، به دیگری پول می‌دهد؟ چرا آن شرکت می‌خواهد دارایی‌های خود را به‌ویژه با رقبا به اشتراک بگذارد؟»

همه سوالات خوب قبل از اینکه به پاسخ ها بپردازیم، اجازه دهید مزایای API ها را به دو گروه تقسیم کنیم: مصرف کنندگان API و ارائه دهندگان API.

مزایا برای مصرف کنندگان API

می‌توانید از APIها برای درخواست دسترسی به منابع سرور دیگر استفاده کنید، یا ممکن است از APIهای خود برای خودکارسازی وظایف خاص استفاده کنید. در هر صورت، شما تحت پوشش مصرف کنندگان API قرار می گیرید. این مصرف کنندگان از استفاده از هر نوع API به طرق مختلف سود می برند.

بهره وری بیشتر

بسیاری از شرکت ها API های خود را مصرف می کنند. چرا؟ استفاده از APIها به صورت داخلی، کسب و کارها را قادر می سازد تا عملیات را ساده کنند، همکاری را تقویت کنند و شفافیت را در سراسر شرکت تقویت کنند.

جف بزوس، بنیانگذار آمازون، پتانسیل گسترده APIهای داخلی را درک کرد. در سال 2002، او ایمیلی را ارسال کرد که در آن به هر تیمی دستور داد تا از طریق API ها ارتباط برقرار کنند.

توسعه دهندگان به دنبال آنچه که “محوریت بزوس” ابداع شد، اجزای نرم افزاری توسعه یافته خود را به API ساختند یا تبدیل کردند. در نتیجه این امر راه‌های مدیریت شده خوبی برای تبادل داده در سراسر شرکت ایجاد کرد.

رضایت کاربر بالاتر

شرکت ها می خواهند بهترین تجربه را برای کاربران خود فراهم کنند. به ندرت یک محصول می تواند هر نیاز و انتظاری را برآورده و پیش بینی کند. به همین دلیل است که آنها از API برای گسترش عملکرد محصولات خود استفاده می کنند.

به عنوان مثال، OpenTable از Maps JavaScript API برای جاسازی یک نقشه تعاملی در سایت خود استفاده می کند. این به کاربران امکان می‌دهد فقط با چند کلیک مسیرهای رستوران‌های اطراف را دریافت کنند. اگر آشنا نیستید، این نقشه یک استیک خانه در ایندیانا را بررسی کنید.

از API ها برای افزایش رضایت کاربر استفاده کنید

منبع تصویر

امکان نوآوری بیشتر را فراهم می کند

اجازه دادن به توسعه دهندگان – خارجی یا داخلی – برای استفاده مجدد از نرم افزار باعث صرفه جویی در زمان می شود. این به آنها اجازه می دهد تا به جای تکرار کارهایی که قبلا انجام شده اند، روی توسعه راه حل های جدید تمرکز کنند.

بیایید مثال بالا را دوباره مرور کنیم. بدون Google Maps API، توسعه دهندگان در OpenTable باید زمان و منابع خود را به ترسیم نقشه های خود اختصاص دهند.

بدتر از آن، مهم نیست که چقدر زمان بگذارند، تقریبا غیرممکن است که آن را به اندازه راه حل موجود گوگل دقیق یا قابل اعتماد بسازیم. به جای اتلاف وقت برای اختراع مجدد چرخ، APIها به توسعه دهندگان این امکان را می دهند تا بر ایجاد ابزارهای جدیدی که ارزش بیشتری ارائه می دهند تمرکز کنند.

مزایای ارائه دهندگان API

اکنون، بیایید بر این تمرکز کنیم که چرا ممکن است بخواهید یکی را ایجاد کنید و سپس با شرکا یا عموم مردم به اشتراک بگذارید. به زبان ساده، تبدیل شدن به یک ارائه دهنده API فرصت های تجاری را باز می کند. بیایید به هر یک در زیر نگاه کنیم.

درآمد

جواب آسان پول است. Google ، Yelp ، Facebook ، و هزاران شرکت دیگر API های خود را عمومی می کنند. آنها از API ها درآمدزایی می کنند تا به خطوط درآمد اضافی تبدیل شوند.

در واقع، در برخی از شرکت ها، API ها منبع اصلی درآمد هستند. طبق گزارش اخیر MuleSoft Inc. ، 35 درصد از رهبران فناوری امروزی بیش از یک چهارم درآمد سازمان خود را در نتیجه مستقیم APIها به دست آورده اند.

مقیاس

به اشتراک گذاشتن کارهایی که به خوبی انجام می دهید با گسترده ترین مخاطبان ممکن به شما کمک می کند مقیاس خود را افزایش دهید. شبکه ای از کاربران – از جمله توسعه دهندگان و مصرف کنندگان شخص ثالث – به عملکرد API شما وابسته خواهند شد.

در نهایت، این باعث بهبود استفاده و پذیرش پلت فرم اصلی شما می شود. به عبارت دیگر، API ها پایگاه مشتریان شما را گسترش می دهند و فرصت های بازار جدیدی را در اقتصاد دیجیتال ایجاد می کنند.

خدمات وب آمازون (AWS) یکی از نمونه های قابل توجه است. این پلتفرم به هر شرکت یا توسعه دهنده ای اجازه می دهد تا برنامه های خود را در بالای زیرساخت آمازون از طریق API اجرا کند.

AWS توسط میلیون ها مشتری در سراسر جهان استفاده می شود. این امر با تبدیل آمازون از یک کتابفروشی آنلاین به یک غول دیجیتال جهانی اعتبار دارد .

حتی نوآوری بیشتر

بله، من دوباره این را لیست می کنم، اما با یک پیچ. در بالا، ما در مورد اینکه چگونه مصرف کنندگان API می توانند از این ابزارها برای صرفه جویی در زمان استفاده کنند، بحث کردیم. با این حال، اغلب اوقات، رابطه بین مصرف‌کنندگان و ارائه‌دهندگان API بسیار بیشتر است.

شاید به خاطر داشته باشید که رابط کاربری توییتر در روزهای اولیه کمی نامرتب بود. TweetDeck ، یک برنامه مستقل در آن زمان، با استفاده از API عمومی خود، یک رابط کاربری بهتر در بالای پلت فرم توییتر ایجاد کرد.

توییتر بعداً این داشبورد را خریداری کرد تا همه کاربران بتوانند تجربیات بهتری داشته باشند. به این میگن برد-برد-برد دوستان.

نحوه استفاده از API

بنابراین شما آماده هستید تا شانس خود را با API ها امتحان کنید. حالا چی؟ قبل از پیاده‌سازی API خود در شرکتتان، استفاده از APIهای دیگران بسیار منطقی است. بیایید اصول اولیه شروع استفاده از API را مرور کنیم.

1. یک API را انتخاب کنید.

ابتدا، باید یک API پیدا کنید تا در کسب و کار خود بگنجانید. ممکن است از قبل به یک API توجه داشته باشید، به خصوص اگر به یکی از کلاه گیس های بزرگ مانند Facebook API علاقه مند هستید. همچنین ممکن است بخواهید بر اساس هزینه جستجو کنید – برای مثال، ممکن است بخواهید قبل از کاوش در APIهای پولی با یک API رایگان شروع کنید.

هنگامی که یک API انتخاب کردید، عینک مطالعه خود را به چشم بزنید. وقت آن است که اسناد API را بررسی کنید.

2. یک کلید API دریافت کنید.

همانطور که گفته شد، یک کلید API برای شناسایی خود به عنوان یک مشتری معتبر، تنظیم مجوزهای دسترسی و ثبت تعاملات شما با API استفاده می شود.

برخی از APIها کلیدهای خود را آزادانه در دسترس قرار می دهند، در حالی که برخی دیگر از مشتریان می خواهند که برای یکی از آنها پول پرداخت کنند. در هر صورت، به احتمال زیاد باید برای این سرویس ثبت نام کنید. سپس یک شناسه منحصر به فرد به شما اختصاص داده می شود که در تماس های خود قرار می دهید.

همیشه کلید خود را مانند رمز عبور، خصوصی بزنید. اگر کلید شما فاش شود، یک بازیگر بد می‌تواند از طرف شما درخواست‌های API کند. در صورت بروز چنین شکافی، ممکن است بتوانید کلید قدیمی خود را باطل کنید و یک کلید جدید دریافت کنید.

3. اسناد API را مرور کنید.

API Documentation اساساً یک دستورالعمل در مورد نحوه استفاده از API است. علاوه بر ارائه مستندات، معمولاً شامل مثال ها و آموزش ها نیز می شود.

برای نحوه دریافت کلید، نحوه ارسال درخواست ها و منابعی که می توانید از سرور آن دریافت کنید، به مستندات مراجعه کنید.

دست کم گرفتن اهمیت مستندات API خوب دشوار است. یک شرکت ممکن است یک API قدرتمند ارائه دهد، اما اگر توسعه دهندگان نتوانند به سرعت نحوه استفاده از آن را بیاموزند، ارزش زیادی ندارد.

4. یک درخواست برای یک نقطه پایانی بنویسید.

در مرحله بعد، اولین درخواست خود را می نویسید. ساده ترین روش استفاده از سرویس گیرنده HTTP برای کمک به ساختار و ارسال درخواست های شما است. شما همچنان نیاز به درک مستندات API دارید، اما برای موفقیت به دانش کدنویسی زیادی نیاز ندارید.

5. برنامه خود را وصل کنید.

اکنون که متوجه شدید که چگونه به API انتخابی خود درخواست بدهید، می توانید برنامه خود را با آن همگام کنید. به عنوان یک بازاریاب، لازم نیست نگران این مرحله از ادغام API باشید. این وظیفه توسعه دهنده ای است که از زبان هایی مانند پایتون، جاوا، جاوا اسکریپت (و NodeJS)، PHP و غیره استفاده می کند.

به احتمال زیاد، API که با آن تعامل دارید، نوع خاصی از API است که استفاده از آن آسان‌تر از سایرین است. این APIها REST API نامیده می شوند.

REST APIها

APIهای REST با محدودیت‌های سبک معماری نرم‌افزاری به نام «انتقال وضعیت نمایندگی» مطابقت دارند. این امر استفاده و کشف API ها را نسبتاً آسان می کند.

REST داده ها و عملکردها را به عنوان منابع در دسترس قرار می دهد که توسط URL های منحصر به فرد نشان داده می شوند. برای درخواست منبع از طریق REST API، مانند Open Weather Map API، فقط باید URL آن را ارائه دهید.

در یک REST API معمولی، یک منبع دارای دو الگوی URL است که به آن اختصاص داده شده است:

  • جمع (برای اشاره به تمام منابع).
  • و یک مفرد (برای مشخص کردن یک منبع واحد).

به این نقاط پایانی نیز گفته می شود. می توانید حدس بزنید چرا؟ زیرا آنها به انتهای URL می روند.

همچنین به هر نقطه پایانی لیستی از اقداماتی که مشتری می تواند از سرور درخواست کند اختصاص می یابد. بنابراین، یک نقطه پایانی جمع ممکن است برای فهرست کردن یا ایجاد منابع باشد. نقطه پایانی منفرد ممکن است برای بازیابی، به‌روزرسانی و لغو یک منبع خاص باشد.

کلاینت باید فعل صحیح HTTP (GET، POST، PUT، DELETE) را در درخواست خود لحاظ کند تا به سرور بگوید چه اقدامی باید انجام دهد.

کلاینت و سرور می توانند از سه فرمت داده برای انتقال این اطلاعات به عقب و جلو استفاده کنند:

  • HTML (زبان نشانه گذاری فرامتن).
  • XML (زبان نشانه گذاری توسعه پذیر).
  • JSON (نشانگذاری شی جاوا اسکریپت).

مثال REST API

وردپرس دارای یک REST API است که به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا محتوای وردپرس را از راه دور ایجاد کنند، بخوانند و به روز کنند. API این کار را با حمل اشیاء JSON بین کلاینت ها و سرورها انجام می دهد.

به عبارت دیگر، با اجازه دادن به توسعه دهندگان برای ساختاری که چگونه داده ها را به راحتی از یک سرور دریافت می کنند، می توانند زمان کمتری را برای دسترسی به داده های گفته شده صرف کنند. آنها اکنون می توانند روی تجربیات کاربر بهتر تمرکز کنند.

REST در مقابل SOAP

REST معمولاً با پروتکل دسترسی به اشیاء ساده (SOAP) سر به سر قرار می گیرد، روش دیگری برای ساخت برنامه هایی که از طریق HTTP کار می کنند.

REST جایگزین ساده‌تری برای SOAP در نظر گرفته می‌شود، زیرا برای تکمیل کارها نیاز به نوشتن کد کمتری دارد. API های REST نیز از ساختار و منطق کمتری نسبت به SOAP پیروی می کنند. یکی دیگر از دلایلی که مردم REST را دوست دارند: قراردادهای زیادی را فراهم می کند اما تصمیمات زیادی را به شخصی که API را طراحی می کند واگذار می کند.

اگر می‌خواهید بین REST و SOAP برای API خود تصمیم بگیرید، در اینجا یک آزمایش ساده وجود دارد: اگر انعطاف‌پذیری می‌خواهید، با REST بروید. اگر می خواهید استانداردسازی کنید، با SOAP بروید.

آینده اقتصاد دیجیتال

مزایای کسب و کار زیادی برای مصرف و ارائه API وجود دارد، اما اجازه دهید آن را ساده نگه داریم. دلیل اصلی؟ برای اتصال برنامه خود به بقیه دنیای نرم افزار. این ارتباطات می تواند انواع سازمان ها را برای ایجاد مدل های کسب و کار جدید که نوآوری بیشتری را تحریک می کند، توانمند کند.

به این ترتیب، API ها نه تنها نحوه تجارت شرکت ها را تغییر می دهند. آنها طرز فکر شرکت ها را در مورد تجارت تغییر می دهند.

این پست در ابتدا در اکتبر 2019 منتشر شد و برای جامعیت به روز رسانی شده است.